В планината или в колата: Най-добрата храна за из път!

В планината или в колата: Най-добрата храна за из път!



Пътуването и планинският туризъм винаги са свързани с много организация, избиране на маршрути, място за спане, съставяне на програми и още куп зареждащи занимания. Много често в перфектната формула на пътешествията влиза и това дали и каква храна ще сложим в раницата.

Да, вероятно много хора ще поклатят глава и ще си кажат: „Но нали опитването на непозната и различна храна е една от причините да се пътува“. И това, разбира се, е така. Но друга, също толкова съществена причина за пътешествията, е да стигнем до непознати места, слабо населени и далеч от цивилизацията. 

Там закуските и пакетираните храни стават задължителни.

Ето няколко критерия, по които може да се състави списъкът с храните за такива случаи:

- Да са с по-продължителен срок на годност

- Да не се нуждаят от охлаждане и замразяване

- Да са запечатани и пакетирани така, че да могат да се метнат в раницата или да издържат в багажника на колата без да се разлеят.

А ето и три идеи за храната, която може да вземете за из път:

Микс от ядки – идеалният заместител на чипса, когато ви се дояде нещо солено и хрупкаво. Най-удобно е да вземете пакет, в който накуп са събрани различни видове ядки (фъстъци, орехи, шам-фъстък, бадеми) и сушени плодове. 

Бутилирана вода – Хубаво е да имате повече количество от това, което мислите, че ще ви трябва. Освен това бутилките служат перфектно за разтваряне на витамини и други напитки по време на път.

Сандвичи – може да ги купите, а може да ги направите сами. Хубаво е в тях да има зеленчуци и плънка по избор. 

Протеинови блокчета – за разлика от популярните шоколадови десерти, тези съдържат голямо количество протеини и фибри, без излишни захари. При това се предлагат във всевъзможни вкусове. Може би пътуването е моментът да опитате всичките. 

Шоколад, бира, бисквити и други от този вид също могат да са част от пътуването. Като гарнитура към перфектното преживяване.