10 идеи: Как да украсим новогодишната маса

10 идеи: Как да украсим новогодишната маса


Новогодишната маса, разбира се, има един-единствен главен герой, и той е храната. Но както във всяко голямо изкуство, така и в това на храненето, има второстепенни роли, които придават още блясък на крайния резултат.


На новогодишната трапеза втора цигулка свири украсата. Тя придава настроение, създава уют, празничност и добавя допълнителен вкус на храната.


Ето няколко идеи, които могат да ви помогнат в украсяването на вашата маса на Нова година:


“Червени петна”


Червеното е цветът на страстта, но също и основният цвят на празниците в края на годината. Сложете няколко “червени петна” тук-там - коледни топки, свещи, салфетки, но не повече. Така ще имате маса с изискан вид в скандинавски топъл стил. 


Шик в черно и златно


Новогодишна вечеря като в четиризвезден хотел! По една чиния за всяко ястие, чаша за всяка напитка и няколко красиви предмета за украса в черно-златисти тонове. Така в празнична интимна атмосфера ще може да предизвикате красиви емоции в своите гости. Дрес кодът трябва да е черни къси рокли и тъмни костюми. 


Версия “Черно и бяло”


Понякога най-простите неща имат най-добрия ефект. Заложете на черното и бяло и изиграйте картите на простотата. Елегантни бели столове ще помогнат на интериора, както и бели висящи декоративни звезди над масата. 

Така ще имате изненадваща празнична маса, помислете над това.


Нова година с очарованието на миналото


Ако Надин Ротшилд, колоритната френска актриса, реши да ви покани за Нова година, вероятно ще ви приеме на такава маса. Сребърните прибори, кристалните чаши, порцелановите сервизи и сезонните плодове остават от съществено значение за красивата украса на масата. За нея се изисква задължително вечерно облекло.


Декорация “Приказна маса”


За да внесете магичност в новогодишната си нощ, комбинирайте бяло с позлатено и внесете вертикалност в декора на масата си. Например дълги свещи, голяма гарафа, издължени чаши. Всичко с финес! И нюанс в допълнение - няколко предмета в геометрична форма ще накарат масата да изглежда още по-добре. 


Дъжд от злато за празничната маса


Една добра идея, която можете да приложите, за да заблести празничната ви маса - позлатена покривка. Тя не само отразява светлината и придава прекрасен вид на целия свят, но придава празничност и на сервизите и храната. Гарантиран ефект!


Метални ефекти


Ако искате модерен и съвременен вид на празничната си маса, потърсете геометрични мотиви, метални отблясъци и медни тонове. Няколко избрани аксесоара ще ви помогнат да придадете “промишлен вид” на всяка маса - дори и да е маса от дърво. Поставки, тави, малки буркани - можете да ги намерите на всякакви цени. Добавете и свещи и един съвсем семпъл гирлянд и ще сте готови да посрещнете гостите си.


По италиански


И ако ще се забавлявате, защо да не организирате Нова година по италиански. Маса с шик и блякъс в червено и бяло! Но за да е всичко както трябва, е нужно да се уважат всички традиции. Затова, ако искате Новата година да ви донесе щастие, трябва да носите червено бельо на 31 декември. И вие също, господа! Да живее Италия!


Симпатична маса на ниска цена


За ограничените бюджети също има празнични маси. Дори и да сме със сервиза за всеки ден, можем да съживим масата с хубава украса. Достатъчно е да купим няколко детайла на ниска цена като свещи, новогодишни топки и гирлянди. Можем да извадим писалката си, за да напишем хубави късмети и да съберем клони и шишарки, за да придадем естествен вид на всичко. 


Британска нощ


Шотландско каре и червени ивици се слагат на масата за празник по британски. Мотивите се смесват, за да се придаде очарователн вид на цялото. Но чиниите се запазват класическо бели, за да може ефектът от всичко да не натежи.